Olağanüstü Web Sitesi – Tırnak Sedef Hastalığı O Noktaya Ulaşmanıza Yardımcı Olacak

Kemikteki boşlukları tanımlayın. Ücretsiz Sözlük'ün Hukuk Sözlüğünde bone lacuna'nın tanımı Lakuna'nın amacı nedir? Ritchlin C. Psoriatik hastalık — deriden kemiğe. PsA'lı hastaları erken teşhis etmek ve uygun şekilde tedavi etmek çok önemlidir çünkü erken teşhis edilen hastaların, hastalıklarının seyrinde geç teşhis edilen hastalara göre daha iyi durumda olduğu gösterilmiştir.8 PsA, distal eklem enflamasyonu, asimetrik dağılım, eksenel hastalık varlığı ve tüm parmağın enflamasyonu (daktilit) ve bağların ve tendonların kemiğe yapışma yeri (entezit) dahil olmak üzere PsA (bkz. Bölüm 120). Ek olarak, sedef hastalarında veya genel popülasyonda PsA'yı belirlemek için bir dizi tarama anketi geliştirilmiştir. 9 Ancak, bu tarama araçları ilk doğrulamaları sırasında çok iyi işlev görmelerine rağmen, diğer kliniklerdeki araçları karşılaştıran son araştırmalar, bunların daha önce bildirildiği kadar yüksek duyarlılık ve özgüllüğe sahip olmadığını göstermiştir.10 Bu nedenle, en iyisinin belirlenmesi için daha fazla çalışma gereklidir. hastalar tarafından doldurulabilen ve birinci basamak sağlık hizmeti sunucularının romatolojik değerlendirme için uygun hastaları yönlendirmesine yardımcı olan bir tarama aracıdır.

Kıymık kanamalarınız veya Hutchinson işaretiniz varsa, derhal sağlayıcıya görünün. Çoğu durumda, tırnak sedef hastalığı olan hastalarda cilt sedefi de vardır, ancak nadir durumlarda tırnak sedefi kendi başına ortaya çıkabilir. Bir bandaj koyabilir ve birkaç saat bırakabilirsiniz. Bazı antibiyotikler tırnağın tırnak yatağından kalkmasına neden olabilir. Böbrek hastalığı, kanda tırnaklara zarar verebilecek nitrojen atık ürünlerinin birikmesine neden olabilir. Bu durumun şiddeti tırnağın ve derinin bütünlüğünü bozabilir ve sonuç olarak tırnaklar düşmeye başlayabilir. Neme veya ojeye uzun süre maruz kalmak tırnakların soyulmasına ve kırılgan hale gelmesine neden olabilir. Karaciğer hastalığı tırnaklara zarar verebilir. Sağlayıcı tırnaklarınıza bakacak ve belirtilerinizi soracaktır. Yapabildiğiniz zaman kuru tutun, ellerinizle çalışmak zorunda olduğunuzda eldiven giyin, tırnaklarınızı mümkün olduğunca kırpın ve semptomlarınızı daha da karmaşık hale getirebilecek herhangi bir hasar veya stresten kaçınmaya çalışın. Hafif tırnak sedefi olan birçok insan için, rahatsız edici görünseler bile semptomlar ağrılı değildir.

Darier hastalığı ile ilişkili olabilir. Hutchinson belirtisi, pigmentli bir çizgi ile ilişkili kütikülün koyulaşmasıdır ve agresif bir melanom belirtisi olabilir. Bakteriyel enfeksiyon, tırnak renginde değişikliğe veya tırnak altında veya çevresindeki deride ağrılı enfeksiyon bölgelerine neden olabilir. Gümüş alımı mavi bir tırnağa neden olabilir. Vitamin biotin'i yüksek dozlarda (günde 5.000 mikrogram) kullanmak ve protein içeren şeffaf oje tırnaklarınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir. Anormal görünen tırnaklara yardımcı olan ilaçları sağlayıcınıza sorun. Kemoterapi ilaçları tırnak büyümesini etkileyebilir. Genetik bir durumun kalıtılmasının farklı yolları nelerdir? Tırnak anormallikleri, el veya ayak tırnaklarının rengi, şekli, dokusu veya kalınlığı ile ilgili problemlerdir. Tırnak çukurluğu, tırnak plağındaki parakeratotik pulun kaybına bağlı olarak tırnak plağında küçük toplu iğne başı büyüklüğündeki çöküntüler gibi görünen çok yaygın bir başka bulgudur. Cildinizin ve tırnaklarınızın nasıl sağlık sorunlarına işaret edebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bir sonraki sayfadaki bağlantılara göz atın. Genel olarak konuşursak, kafa derisi ve cilt sedef hastalığında işe yarayan aynı tedaviler tırnak sedef hastalığında da işe yarayabilir. Tırnak salonlarına kendi manikür aletlerinizi getirin ve manikürcünün tırnak etleriniz üzerinde çalışmasına İZİN VERMEYİN.

4. Doğal tırnağa zarar verme eğiliminde olan akrilikleri ve diğer takma tırnakları atlayın. 6. Takma tırnakları atlayın. Lökonişi genellikle ilaçlar veya hastalıklar nedeniyle tırnaklarda beyaz çizgiler veya lekelerdir. Arsenik zehirlenmesi beyaz çizgilere ve yatay çıkıntılara neden olabilir. Ağır hastalık veya ameliyat, tırnak Beau çizgilerinde yatay çöküntülere neden olabilir. Aşırı ağrılı veya kronik olarak iltihaplı nasırların kalıcı olarak düzeltilmesi genellikle sadece kollajen enjeksiyonları veya ameliyatla sağlanır. Nasırlar, yalnızca ayağın üst kısmının örneğin bir ayakkabıya sürttüğü ayak yüzeyinde değil, aynı zamanda mısır kökünün hassas sinirlere baskı uyguladığı ayak parmağında da ağrıya neden olur. Hipertiroidizm veya hipotiroidizm gibi tiroid hastalıkları, kırılgan tırnaklara veya tırnak yatağının tırnak plağından ayrılmasına (onikoliz) neden olabilir. Andre J, Sass U, Theunis A. Tırnak hastalıkları. Ayrıca bazı hastalık ve durumlardan da kaynaklanabilirler.


Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın